Στην Πόθια

Η Πόθεια είναι η πρωτεύουσα και το κυριότερο λιμάνι της Καλύμνου. Ο γραφικός οικισμός είναι χτισμένος αμφιθεατρικά γύρω από το λιμάνι στις πλαγιές δύο λόφων και την καταπράσινη κοιλάδα που εκτείνεται ανάμεσά τους.

Ο παραδοσιακός και πανέμορφος οικισμός της Πόθειας συγκεντρώνει και το μεγαλύτερο μέρος των 10,000 μόνιμων κάτοικων του νησιού, η πλειοψηφία των οποίων ασχολείται με την σπογγαλιεία και τον τουρισμό.

Η Πόθεια είναι ένας πραγματικός παράδεισος με λευκά και χρωματιστά κτίρια, πολύχρωμα πορτοπαράθυρα και μπαλκόνια και ατμοσφαιρικά στενάκια.

Μια βόλτα στους δρόμους της Πόθειας αποκαλύπτει καλοδιατηρημένα αρχοντικά και πληθώρα παλιών εκκλησιών. Η καταπράσινη κοιλάδα της αποτελεί σκηνικό σπάνιας ομορφιάς με τα σπίτια να περιστοιχίζονται από περιβόλια εσπεριδοειδών και επιβλητικά βουνά.

Εκτός από την φυσική ομορφιά του τοπίου οι επισκέπτες μας θα έχουν πρόσβαση σε κάθε είδους σύγχρονες υπηρεσίες και ανέσεις όπως καταστήματα κάθε είδους, τράπεζες, θερινό σινεμά, πολιτιστικό κέντρο, εστιατόρια και καφετέριες.

Τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού θα τα βρείτε είτε στην Πόθεια είτε σε μικρή απόσταση από αυτήν και συμπεριλαμβάνουν τον Μητροπολιτικό Ναό του Χριστού, το Κάστρο της Χρυσοχεριάς και το σπήλαιο της Κεφάλας. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο Καλύμνου όπου εκτίθενται σημαντικά ευρήματα, το Λαογραφικό και το Ναυτικό Μουσείο.